انگور دیم مریوان، طلای سیاه کردستان/پیش‌بینی برداشت 126 هزار تن انگور دراستان

زاهد حاجی‌میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج با اشاره به اینکه سطح زیر کشت انگور (ره‌شه) در باغات استان ۱۷ هزار هکتار است، اظهار کرد: سالانه ۱۲۶ هزار تن  انگور در استان تولید و برداشت می‌شود. مدیر امور باغات سازمان جهاد کشاورزی کردستان میزان کشت انگور (ره‌شه) استان در کشت دیم ۱۳ هزار هکتار و در کشت آبی پنج هزار تن ذکر کرد و گفت: پیش‌بینی شده امسال ۱۲۶ هزار تن انگور (ره‌شه) در کردستان برداشت شود. وی اظهار کرد: ارقام غالب انگور در کشت دیم‌، ره‌شه، خوشه و در کشت آبی شامل کشمشی قرمز و سفید، عسکری، فخری و یاقوتی است. مدیر امور باغات سازمان جهاد کشاورزی کردستان متوسط عملکرد تولید انگور سیاه دیم را ۷،۵ تن در هکتار و در کشت آبی ۱۲،۸ تن در هکتار ذکر کرد. حاجی‌میرزایی با اشاره به اینکه شهرستان مریوان از حیث تولید و برداشت انگور (ره‌شه) دیم جایگاه نخست اول استان را به خود اختصاص داده است اظهار کرد: پس از آن شهرستان‌های سروآباد و بانه و در کشت آبی شهرستان‌های سنندج، بیجار و قروه در جایگاه‌های اول تا سوم تولید انگور ( ره‌شه) قرار دارند. به گفته وی، کردستان در زمینه تولید دیم انگور (ره‌شه) پس از استان فارس در رتبه دوم کشوری قرار دارد و در کشت آبی در رتبه ۱۵ کشوری قرار دارد. به گفته مدیر امور باغات سازمان جهاد کشاورزی کردستان، هم اکنون ۱۲۱ هزار بهره‌بردار در کشت و تولید انگور ره‌شه فعالیت دارند. انگور سیاه کردستان به صورت ارگانیک و بدون استفاده از کود و سموم و بیشتر به صورت تولید و از دهه نخست شهریور برداشت آن آغاز می‌شود. انگور سیاه به گونه‌های مختلف از جمله تازه خوری، آب انگور، شربت و دوشاب مصرف می‌شود و در صنایع تخمیری بعنوان یکی از شاخصه‌های پر اهمیت محسوب می‌شود. انتهای پیام2330/۸۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *